Vitaminok kutyáknak
Vitaminok kutyáknak

Vitaminok kutyáknak

A kutyáknak bizonyos vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük a jó egészség megőrzéséhez és a táplálkozási hiányosságok megelőzéséhez. Bár a kiegyensúlyozott, kereskedelmi forgalomban kapható kutyaeledelnek biztosítania kell a legtöbb alapvető tápanyagot, egyes kutyáknak előnyös lehet a vitamin- és ásványi anyag pótlás.

Konzultáció

Mielőtt bármilyen vitamint vagy kiegészítőt adna kutyájának, fontos, hogy konzultáljon állatorvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kutyája tápanyagszükségletei teljesülnek, és hogy elkerülje az esetleges negatív kölcsönhatásokat a kutya által szedett egyéb gyógyszerekkel. Néhány gyakori vitamin és ásványi anyag, amely fontos a kutyák számára:

A – és B-vitamin

Az A-vitamin segít fenntartani az egészséges bőrt és szőrzetet, és támogatja az immunrendszer működését. A B-vitaminok, beleértve a B1, B2, B3, B5, B6, B12 és folsavat, fontosak az energiaanyagcsere, az idegrendszer működése, valamint az egészséges bőr és szőrzet szempontjából.

C – és D-vitamin

A C-vitaminantioxidáns, amely támogatja az immunműködést és segíthet megelőzni egyes krónikus betegségeket. A D-vitamin fontos a csontok egészségéhez, és segít szabályozni a szervezet kalcium- és foszforszintjét.

Kalcium, foszfor és vas

Fontosak a csontok egészségéhez és az izomműködéshez, segítenek az energiacserében és megelőzni a vérszegénységet.

Fontos tudnivaló

Ismét fontos, hogy beszéljen állatorvosával, mielőtt bármilyen vitamint vagy táplálékkiegészítőt ad kutyájának, mivel bizonyos vitaminokból és ásványi anyagokból túl sok is káros lehet. Ezenkívül egyes kutyafajtáknak vagy egyes kutyáknak egyedi táplálkozási igényeik lehetnek, ezért mindig a személyre szabott megközelítés a legjobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.