Miben más a taxis munkája, mint egy kamionosé?
Miben más a taxis munkája, mint egy kamionosé?

Miben más a taxis munkája, mint egy kamionosé?

A sofőr szakma bizony változatos. Sokféle munkát végezhet egy olyan ember, aki jól tud gépjárműveket vezetni – de mégis miben más egy taxis munkája, mint például egy kamionosé? Hogyan kell különbséget tenni egy jó taxis között, és egy rossz fuvaros között? Miben más a két munkakör? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Mikor kell dolgozni?

A kamionos és taxis munkarendje némileg eltérő lehet.

A kamionosnak mindig akkor kell mennie, amikor épp előírják nekik a menetrend szerint. Amikor a főnök azt mondja, és előírja, akkor kell csinálnod, sokszor éjjel, az éjszaka közepén, vagy reggel kell vezetni.

A taxisok inkább akkor mennek, amikor felmerül a munkájuk igénye – tehát, estefelé vagy amikor épp fesztivál van. Persze ez is agglomerációfüggő.

Miért kell hatalmas türelem egy taxisnak?

Miért kiemelten fontos, hogy a taxis türelmes legyen? Ez azért elengedhetetlen, mert az utasok nem egyformák. Vannak, akik könnyebben, mások picit nehezebben fognak velünk kommunikálni, de abban is lesz eltérés, hogy ki akar-e minket fizetni a kliens vagy sem. Mindig fontos az empátia és a másikra történő odafigyelés.

A kamionosoknál is fontos a türelem?

Náluk is. De azt ne felejtsük el, hogy sokszor teljesen másfajta szemléletet igényel a két ember munkája. A kamionosoknál leginkább a forgalomra kell figyelniük és a közlekedési szabályok betartására, míg a taxisnak a klienssel is kell foglalkoznia.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.